Cele mai importante tipuri de epilatoare clasice

Epilatoarele raman unele dintre dintre cele mai apreciate dispozitive pentru inlaturarea firelor de par nedorite, fiind ieftine si oferind rezultate ce tin chiar si pana la 2 saptamani. Te gandesti sa cumperi unul? Nu poti face asta pana nu afli care sunt cele mai importante modele clasice.

Epilatoarele cu arcuri sunt primele care au aparut pe piata, fiind aduse in atentia femeilor in 1986, sub denumirea de Epilady. Functionau prin intermediul unui arc elicoidal, existand portiuni care se strangeau si se extindeau, in miscarea aceasta fiind prinse firele de par si smulse. Desi sunt eficiente, firul trebuie sa fie mai lung, pentru a fi prins, iar arcul slabeste in timp. Acum, mecanismul mai e disponibil la unele epilatoare faciale.

Epilatoarele cu discuri rotative folosesc placute metalice, lungi si circulare, care se misca pe suprafata pielii si prind firul de par in miscarea lor. Acestea au fost patentate de producatorul Remington, fiind si astazi utilizate. Discurile pot prinde mai multe fire deodata, pe care le elimina inainte de a le agata pe urmatoarele.

Epilatoarele cu pensete urmaresc acelasi mecanism precum cele cu discuri, cu exceptia faptului ca placutele metalice de prindere nu sunt unite, ci arata exact precum mai multe varfuri de pensete. Acestea sunt mai eficiente, intrucat pot fixa firul chiar de la baza.