Avantajele unui cuptor electric incorporabil

 

Un cuptor electric incorporabil la un pret bun poate constitui o modalitate foarte eficace si versatila de a pregati mancare in propria bucatarie. Cu toate ca exista persoane care prefera un dispozitiv cu gaz, in principal pentru ca sursa de caldura, flacara, este vizibila, ceea ce permite un control optim al temperaturii, si cel electric are numeroase avantaje care nu sunt de lepadat.

In primul rand, acestea sunt mai eficiente, deoarece in jur de 12%, 13% din energia pe care o consuma este transformata in caldura pentru gatit. Ai putea crede ca nu este foarte mult, insa e de preferat, in comparatie cu un cuptor cu gaz, care transforma doar 6% si la care caldura se pierde prin gaurile din pereti. Apoi, acesta este mai usor de instalat in bucataria ta, fiind necesar doar sa fie pus in apropiere de o priza, dupa care ii poti da drumul facil.

Un alt avantaj al cuptoarelor electrice este reprezentat de faptul ca acestea transmit o temperatura constanta si uniforma, iar riscul ca mancarea sa se arda este mai mic. Totodata, in cazul in care nu are deja unul, poti instala un ventilator, care ajuta la imprastierea regulata a caldurii. In plus, unele modele au facilitati precum mentinerea usii la o temperatura scazuta, ceea ce te fereste de accidente.